De voordelen van een sauna

Een bezoekje aan de sauna is altijd genieten. Zowel een klassieke Finse sauna als een infraroodsauna werken ontzettend ontspannend. Wekelijks wat tijd spenderen in een sauna heeft nog tal van voordelen. We lijsten er hier enkele voor u op.

Uw stress verminderen dankzij de sauna

Dat een bezoekje aan de sauna ontspannend is weet iedereen, maar wist u ook dat de warme temperatuur ervoor zorgt dat er een gelukshormoon vrij komt? Tijd spenderen in een sauna zorgt ervoor dat de neuronen in uw lichaam extra serotonine afgeven. Naast serotonine komt er ook endorfine vrij. Deze twee neurotransmitters zorgen voor een ontspannend en zelfs pijnstillend effect!

Een betere nachtrust na de sauna

Doordat een sauna uw lichaam en geest in dergelijke mate ontspant heeft dit ook een positieve invloed op uw slaap. Zeker voor moeilijke inslapers kan een halfuurtje sauna voor het slapengaan een groot verschil maken.

Uw weerstand verbeteren met een regelmatig saunabezoek

Door de verhoogde temperatuur in een sauna stellen onderzoekers dat uw lichaam meer witte bloedcellen begint aan te maken. Hierdoor bent u beter beschermd tegen bacteriën en virussen. Wilt u verkoudheden tegengaan deze winter? Dan bent u zeker gebaat bij een aantal bezoekjes aan de sauna!

Uw hartspier trainen in de sauna

In de sauna warmt uw lichaam op, waardoor uw bloedvaten verwijden en uw hartslag toeneemt. Hierdoor wordt uw hartspier sterker. Ook op uw hersenen heeft de sauna een positief effect! Door de betere doorbloeding kan er namelijk meer zuurstof naar uw brein.

Het reinigt uw huid

Doordat een sauna uw lichaam doet zweten worden talg en afvalstoffen uit de bovenste lagen van uw huid afgevoerd. Uw poriën gaan open en dode huidcellen worden verwijderd. Op die manier zorgt een sauna voor een gladdere huid. Ook voor uw haar en hoofdhuid is een saunabezoekje heel gezond!

Het herstellen van spieren na inspanning

Pijnlijke en stijve spieren na een work-out? De warmte van een sauna helpt hierbij. Uw spieren ontspannen sneller en de pijn wordt verlicht. Zeker de infraroodsauna is ideaal het herstellen en ontspannen van spieren.

Waarom een sauna bij u thuis?

Een sauna bij u thuis heeft verschillende voordelen. Het gebruiksgemak van een sauna thuis zorgt ervoor dat u ten volle van de gezondheidsvoordelen kan genieten. Hoe regelmatiger u de sauna gebruikt, hoe groter de voordelen. Het is dus ideaal om een sauna bij u thuis te hebben. Uw bezoek aan de sauna doet u wanneer u het wil en dit steeds in volledige privacy. Op lange termijn kan u ook wel wat geld uitsparen met een privé sauna, bezoekjes aan de wellness zijn nu eenmaal ook niet gratis.

Dan hebt u nog de keuze tussen een infraroodsauna of een klassieke Finse sauna. Het verschil tussen een klassieke of een infraroodsauna is voornamelijk de temperatuur van de sauna en hoe deze opwarmt. Wij kunnen een klassieke Finse sauna ook op maat maken voor u. Helemaal naar uw wensen en noden.

Bent u helemaal overtuigd van de voordelen van een sauna bij u thuis? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Wil je graag meer informatie over binnensauna’s?  Contacteer ons!

Lees ook even ons privacybeleid.

Privacy is belangrijk voor ons. Je persoonsgegevens worden enkel gebruikt om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Persoonsgegevens zullen dan ook nooit doorgegeven worden aan derden.