Wat kost een spa of jacuzzi aan stroom?

Het energieverbruik van uw HotSpring spa is belangrijk. Informeer u op voorhand. De goedkoopste jacuzzi is niet altijd de meest energiezuinige jacuzzi.

Vandaag de dag krijgen we een heleboel vragen naar het energieverbruik van een Hotspring spa of jacuzzi. Niet zo vreemd als we de uit de pan swingende energieprijzen zien tegenwoordig. Het antwoord op de vraag ‘Wat kost een jacuzzi aan stroom?’ is echter niet zo simpel. Er zijn een heleboel factoren die het totale verbruik van uw HotSpring spa beïnvloeden.

Het model

Het model dat u kiest, speelt een enorm grote rol bij het uiteindelijke verbruik. Wanneer u kiest voor de goedkoopste spa op de markt, zal het u al snel duidelijk worden dat u niet voor de meest energiezuinige jacuzzi gekozen heeft. Op termijn zal dat natuurlijk gaan doorwegen.

Gelukkig bent u bij L’air et L’eau aan het juiste adres om een kwalitatieve jacuzzi te kopen. Bij ons vindt u geen goedkope namaak, maar enkel jacuzzi’s van topkwaliteit. We verdelen uitsluitend hoogwaardige jacuzzi’s uit de HotSpring reeks. Kwaliteit en gebruiksgemak zijn de kernwoorden bij HotSpring en dat merkt u doorheen het hele gamma.

Voor de jacuzzi’s uit de Highlife reeks, kiest HotSpring voor een volledige isolatie met meerlagig polyurethaanschuim van een hoge dichtheid. Als u weet dat ditzelfde materiaal gebruikt wordt bij de constructie van commerciële vriezers, snapt u dat HotSpring de isolatie van zijn jacuzzi’s als prioriteit beschouwt. Jacuzzi’s uit de Limelight reeks zijn geïsoleerd met het innovatieve FiberCor. De omkasting van de jacuzzi wordt gevuld tot een dichtheid die tot 4 keer groter is dan bij de meeste andere merken.

De gewenste temperatuur

Het zal niet verbazen dat de gewenste temperatuur een grote impact heeft op uw energieverbruik. Hoe hoger de ingestelde temperatuur, hoe meer energie jacuzzi zal verbruiken. Daarom is het belangrijk om – indien u de jacuzzi niet gebruikt – de temperatuurschommelingen tot een minimum te beperken.

Hoe vaak u de jacuzzi gebruikt

Enkel wanneer u uw HotSpring jacuzzi niet gebruikt voor langere periode, raden we aan om de temperatuur van het water te verlagen en zo het energieverbruik te beperken. Toch is er nog een duidelijk verschil tussen de verschillende collecties. Voor de filtering bv werkt een spa uit de Hotspot reeks met een pomp die enkele keren per dag aan springt. Spa’s uit de Limelight en Highlife reeks daarentegen zijn uitgerust met een circulatiepompje van amper 40W. Hoewel de jacuzzi’s uit de Limelight en Highlife reeks een grotere initiële investering vereisen, zullen ze minder energie verbruiken. Informeer u wanneer u beslist om een jacuzzi te kopen. De goedkoopste jacuzzi is niet altijd de meest energiezuinige jacuzzi.

De gemiddelde omgevingstemperatuur

Het is vanzelfsprekend dat de omgevingstemperatuur een rol speelt bij het energieverbruik van uw jacuzzi. Omdat het water in koudere omgevingen meer opgewarmd zal moeten worden, zal uw jacuzzi meer energie verbruiken. Toch hoeft een koud klimaat niet meteen een probleem te zijn. Wanneer u kiest voor een goed geïsoleerde jacuzzi uit de HotSpring collectie, zal het verbruik nog steeds meevallen ten opzicht van de goedkopere modellen.

Het regionale energietarief

Het lokale energietarief en de regio waarin u woont spelen natuurlijk ook een rol in de jaarlijkse kost van uw HotSpring jacuzzi.

HotSpring – de meest energiezuinige jacuzzi

Isolerende cover

Alle HotSpring jacuzzi’s zijn uitgerust met een luxueuze, speciaal ontworpen cover met een hoge R-waarde en dichte schuimkern. De cover sluit uw jacuzzi volledig af en vermijdt warmteverlies.

SilentFlo 5000 circulatiepomp

De jacuzzi’s uit de Limelight en Highlife reeks maken gebruik van de SilentFlo 5000 circulatiepomp om het water te filteren. Deze revolutionaire circulatiepomp is super energiezuinig. Ze verbruikt minder dan een lamp van 40W.

Efficiënte verwarming

De slimme constructie van een HotSpring jacuzzi zorgt voor een optimale warmteoverdracht tussen de verwarming en het water.

Wavemaster Jetpompen

HotSpring jacuzzi’s zijn voorzien van de innovatieve Wavemaster pompen voor het aansturen van de jets. De pompen worden enkel geactiveerd wanneer u ze effectief nodig heeft.

SmartJet systeem

Het SmartJet systeem is een andere innovatie van HotSpring. Het laat u toe enkel de gewenste jets aan te zetten waardoor uw jacuzzi minder energie verbruikt.

Ledverlichting met dimmer

Alle HotSpring jacuzzi’s zijn uitgerust met een energiezuinige ledverlichting met dimmer.

Binnensauna
sauna op maat
binnensauna kopen