Wat is infraroodstraling en hoe werkt een infraroodcabine?

De Health Mate infraroodcabine is synoniem geworden voor toonaangevende technologie en uitzonderlijke kwaliteit op het gebied van wellness. Een bezoek aan de infraroodsauna biedt immers een aantal voordelen voor uw gezondheid. Maar hoe werkt deze unieke infraroodsauna, en wat is infraroodstraling? In dit overzicht gaan we dieper in op deze vragen en nemen we een kijkje bij de werking van een Health Mate infraroodcabine.

Wat is infraroodstraling?

Infraroodstraling is een natuurlijk lichtspectrum. Zuivere infraroodstalen zijn onzichtbaar voor de mens omdat ze buiten ons zichtbare lichtspectrum vallen, maar hebben daarom niet minder effect op ons lichaam. Bij infraroodsauna’s wordt vooral de zogenaamde ver-infraroodstraling gebruikt. Dit is de straling binnen het spectrum met de langste golflengte, en kan daarmee goed binnendringen in het mensenlichaam. Een bezoek aan de infraroodsauna kan de bloedsomloop bevorderen, spieren ontspannen, en stress verlichten. Het is dan ook geen geheim dat de therapeutische warmte van ver-infraroodstralen een positief effect kan hebben op ons lichaam. Een infraroodcabine vertrekt vanuit dit principe.

Infraroodstralen in een Health Mate infraroodcabine

Health Mate infraroodsauna’s zijn de enige sauna’s ter wereld die gebruik maken van Tecoloy stralingselementen. Tecoloy-stralingselementen zijn speciaal ontworpen voor het meest efficiënte en veilige saunabezoek. Net als andere stralingselementen produceren ze warmte door middel van infraroodstraling, maar waar ze verschillen van andere stralingselementen is de golflengte van het infraroodlicht.

Infraroodstraling heeft een golflengte tussen 750 en 10.000 nanometer, maar enkel de golven tussen 5.600 en 10.000 zijn de ver-infraroodstralen die een therapeutisch effect hebben op het lichaam. Tecoloy-elementen produceren infraroodstralen met een bereik van 6.340 nanometer, exact de juiste golflengte voor het beste effect op ons lichaam.

Het Tecoloy-stralingselement ontleent zijn naam aan de laag die de warmtekern van het element omgeeft. Tecoloy is een mix van o.a. titanium, chroom, aluminium en nikkel, en is daarmee bestand tegen hoge temperaturen. Hierdoor is de warme kern goed beschermd en nagenoeg onverslijtbaar. Ook beschikt het stralingselement over een reflecterend paneel waardoor de infraroodstralen goed verspreid worden en maximaal op het lichaam inwerken.

De werking van infraroodstraling op het lichaam

De Health Mate infraroodsauna is perfect afgesteld op de juiste golflengte voor therapeutische warmte. De warmtestralen dringen door tot diep in de lichaamscellen en zetten moleculen in beweging, wat warmte opwekt. In tegenstelling tot een klassieke binnensauna verwarmt een Health Mate cabine dan ook niet de ruimte zelf, maar enkel het lichaam van de saunabezoeker. Er wordt geen water, stoom, hout, of kolen gebruikt. De cabine is niet alleen minder warm maar ook minder vochtig dan in een klassieke sauna, wat voor een groot aantal saunabezoekers een veel aangenamere ervaring biedt.

Net als in een klassieke sauna echter zoekt ons lichaam verkoeling en beginnen we te transpireren. Het lichaamsvocht dat we verliezen bij het zweten in een infraroodcabine bestaat voor een deel uit afvalstoffen. Dit proces noemen we ontgiften of detoxen.

Infraroodstraling en detoxen

De infraroodcabine is een van de beste manieren om een detox te bevorderen. Zweten is namelijk niet de enige manier waarop schadelijke stoffen ons lichaam verlaten. De warmte van de specifieke stralingsgolven in een Health Mate sauna kunnen uw bloedcirculatie verbeteren, waardoor giftige stoffen sneller naar uw lever afgevoerd worden voor verwerking. Daarnaast kan een bezoek aan de infraroodcabine uw vetcellen stimuleren om giftige stoffen vrij te laten.

Infraroodstralen en het lichaam

Naast zorgen voor een een goede detox heeft een regelmatig saunabezoek nog andere voordelen voor uw lichaam. Dankzij de warmte zweet u onzuiverheden weg, waardoor uw huid frisser aanvoelt. Ook uw spieren kunnen baat hebben bij blootstelling aan infraroodstraling. Omdat uw bloedcirculatie gestimuleerd wordt krijgen uw spieren meer doorbloeding. Dit kan helpen de spieren te ontspannen en te versoepelen.

Dan is er natuurlijk nog het feit dat zweten energie kost, wat betekent dat u calorieën verbrandt. En dat allemaal enkel door te relaxen in de infraroodsauna!

Een Health Mate infraroodcabine kopen

Als u ook wil profiteren van een infraroodsauna in uw huis bent u bij ons op de juiste plaats. Alleen ontspannen of met vrienden en familie, wij helpen u graag de juiste infraroodsauna te vinden. Met ons breed gamma aan infraroodcabines vindt u snel de ideale oplossing voor de beste wellness-ervaring bij u thuis.

Aarzel niet contact op te nemen, wij helpen u graag verder. U kan ook langskomen in onze showroom, waar u onze sauna’s in alle rust kan uitproberen.

Wil je graag meer informatie over HealthMate infraroodsauna’s?  Contacteer ons!

Lees ook even ons privacybeleid.

Privacy is belangrijk voor ons. Je persoonsgegevens worden enkel gebruikt om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Persoonsgegevens zullen dan ook nooit doorgegeven worden aan derden.