Een energiezuinige jacuzzi, bestaat dat?

Absoluut! Een jacuzzi hoeft helemaal geen hoge energierekening met zich mee te brengen. Of jacuzzi nu binnen of buiten staat, het is zeker mogelijk om het energieverbruik te beperken. Een luxueuze jacuzzi én lage energiekosten, dat is dubbel genieten. Hieronder onze beste tips om een beperkt verbruik te realiseren bij uw eigen jacuzzi:

1. Laat de jacuzzi aanstaan

Tegenstrijdig maar vaak waar, zeker voor veel buitenjacuzzi’s. Door de jacuzzi aan te laten staan blijft het water op temperatuur. Het verwarmingselement verbruikt veel meer energie om water van koud naar warm op te warmen dan om het op temperatuur te houden, en dat kan meetellen op uw energierekening. Bovendien is het juist de bedoeling dat u op elk moment van de dag van uw jacuzzi kan genieten! Veel jacuzzi’s zijn daarom ook zo ontworpen dat ze het energiezuinigst zijn als ze lang aanblijven. Zo staat uw jacuzzi altijd voor u klaar wanneer het nodig is.

Bij een langere vakantie kan het dan weer wel voordeliger zijn uw jacuzzi tijdelijk uit te zetten. Hoe lang dat precies is hangt af van een aantal factoren zoals het type jacuzzi dat u heeft, uw gebruikelijke temperatuur, en natuurlijk uw energietarief.

2. Investeer in een goede cover

De beste manier om het verbruik van een jacuzzi laag te houden is dus door temperatuurschommelingen te voorkomen. De jacuzzi laten aanstaan is dan ook een goede eerste stap, maar het afdekken van de jacuzzi is minstens even belangrijk. Een goed isolerende cover zorgt dat de warmte in de jacuzzi blijft en beperkt daarmee het energieverbruik van uw jacuzzi. Onze HotSpring jacuzzi’s worden standaard geleverd met een zeer isolerend afdeksysteem dat voldoet aan strenge internationale energiezuinigheidsnormen. Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende hefsystemen voor een volledig gepersonaliseerde binnen- of buitenspa.

3. Denk aan isolatie

Een energiezuinige jacuzzi is een goed geïsoleerde jacuzzi, dat is duidelijk. Naast een isolerend afdeksysteem is het dan ook een goed idee te kijken naar het materiaal van uw jacuzzi. Schuimisolatie is een populaire keuze, maar niet alle schuimisolatie is geschikt voor een jacuzzi. Ook het materiaal van de bodemplaat is belangrijk, zowel bij binnen- als buitenspa’s. Een goede isolatieplaat verhoogt de energiezuinigheid van een jacuzzi door het contact met een koude ondergrond te beperken.

De HotSpring Highlife-collectie heeft daarom standaard structuurribbels op de onderkant van de spa die een extra isolerende luchtruimte creëren. Bij de Limelight- en Hot Spot-collecties is dit zelfs een bodemplaat uit polymeer. Ook de schuimisolatie is van topkwaliteit. Bij de Highlife-collectie is deze gemaakt uit meerdere lagen met een zeer hoge dichtheid, hetzelfde materiaal als in commerciële diepvriezen. De Limelight – en HotSpot-collecties bieden nog meer comfort met een exclusieve Fibercor-isolatietechniek, waarbij er schuim wordt gebruikt met een nog hogere dichtheid. Zo weet u zeker dat u de meest energiezuinige jacuzzi koopt.

HotSpring – de meest energiezuinige jacuzzi?

Of een bepaalde jacuzzi de meest energiezuinige optie is, is moeilijk te zeggen. Naast bovenstaande factoren hebben ook het plaatselijke klimaat, persoonlijke temperatuurvoorkeur, en gebruik invloed op het uiteindelijke verbruik van uw jacuzzi. Wel kunnen we met zekerheid zeggen dat een jacuzzi van HotSpring altijd ontworpen is met laag energieverbruik als voornaamste voorwaarde. Veel van onze modellen hebben dan ook standaard een efficiënte circulatiepomp die minder verbruikt dan een lamp van 40 Watt.

Hoog comfort aan een lage energieprijs, het is effectief mogelijk. Wij helpen u dan ook graag uw ideale jacuzzi te kopen. In onze showroom kan u de verschillende modellen zien en zelfs uittesten. Zo ervaart u alle voordelen van een energiezuinige jacuzzi nog voor deze bij u thuis geïnstalleerd is.

Wil je graag meer informatie over HotSpring jacuzzi’s?  Contacteer ons!

Lees ook even ons privacybeleid.

Privacy is belangrijk voor ons. Je persoonsgegevens worden enkel gebruikt om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Persoonsgegevens zullen dan ook nooit doorgegeven worden aan derden.