Hoe kiest u de beste sauna voor uw thuis?

Als u een sauna wil kopen heeft u de keuze uit een binnensauna, infrarood sauna of een sauna op maat. Ook kan u kiezen uit verschillende materialen. Maar hoe kiest u de beste sauna voor bij u thuis? Om het overzichtelijk te houden hebben wij hieronder een aantal tips verzameld om u te helpen bij uw keuze.

Finse sauna of infraroodsauna?

Welke sauna u ook kiest, ontspanning is gegarandeerd. Wel zijn er een aantal belangrijke verschillen tussen de twee soorten sauna’s. Kortgezegd is er een verschil in opwarmings- en gevoelstemperatuur, wat leidt tot verschillen in verbruik en omvang. Persoonlijke voorkeur speelt bij deze keuze een grote rol.

Hoe groot?

Met hoeveel mensen bent u van plan de sauna te gaan gebruiken, en waar wil u de sauna plaatsen in uw huis? Een badkamersauna zal waarschijnlijk kleiner zijn dan een sauna in de kelder, maar is misschien voldoende als u alleen of met twee bent. Grotere sauna’s verbruiken over het algemeen meer, wat invloed heeft op uw energierekening.

Heeft u zelf een idee voor een sauna? Wij bespreken dit graag met u.

Houtsoort

Bij een sauna is materiaalkeuze van zeer groot belang. Afhankelijk van model kan u bij onze Finse binnensauna’s kiezen tussen Aspen, Alder of Thermo-aspen. Dit zijn drie zeer hoogwaardige materialen die ieder uiterst geschikt zijn voor saunabouw. Aspenhout scheidt geen hars af, splintert niet en wordt niet te warm. Met een lichte kleur en gladde afwerking is het ideaal als saunahout. Alderhout is een roodbruinkleurig hout wat net als Aspenhout dicht is, niet te warm wordt, en weinig water vasthoudt. Thermo-Aspen heeft dankzij hittebewerking een zeer hoogwaardige donkerdere finish bovenop alle andere voordelen.

Afwerking

Hoe staat de sauna in de ruimte? Waar kijkt u op vanuit de sauna? Sommige binnensauna-modellen hebben enkel een glazen deur, anderen standaard een volledig glazen voorkant. Handvaten, scharnieren, lampen, allemaal hebben ze invloed op de uiteindelijke uitstraling van uw sauna.

Bezoek onze showroom

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een sauna, zeker als het gaat om afwerking en materiaalkeuze. Kom eens langs bij onze toonzaal om onze producten van dichtbij te zien. Onze specialisten geven u met plezier advies op maat, zo weet u zeker dat uw sauna bij u past.

Wil je graag meer informatie over binnensauna’s?  Contacteer ons!

Lees ook even ons privacybeleid.

Privacy is belangrijk voor ons. Je persoonsgegevens worden enkel gebruikt om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Persoonsgegevens zullen dan ook nooit doorgegeven worden aan derden.