Wat kost een spa of jacuzzi aan stroom?

Het energieverbruik van uw HotSpring spa is belangrijk. Informeer u op voorhand. De goedkoopste jacuzzi is niet altijd de meest energiezuinige jacuzzi.

Vandaag de dag krijgen we een heleboel vragen naar het energieverbruik van een Hotspring spa of jacuzzi. Niet zo vreemd als we de uit de pan swingende energie prijzen zien tegenwoordig. Het antwoord op de vraag ‘Wat kost een jacuzzi aan stroom?’ is echter niet zo simpel. Er zijn een heleboel factoren die het totale verbruik van uw HotSpring spa beïnvloeden.

Het model

Het model dat u kiest, speelt een enorm grote rol bij het uiteindelijke verbruik. Wanneer u kiest voor de goedkoopste spa op de markt, zal het u al snel duidelijk worden dat u niet voor de meest energiezuinige jacuzzi gekozen heeft. Op termijn zal dat natuurlijk gaan doorwegen.

Gelukkig bent u bij L’air et L’eau aan het juiste adres om een kwalitatieve jacuzzi te kopen. Bij ons vindt u enkel spa’s en bubbelbaden van topkwaliteit. We verdelen jacuzzi’s uit de HotSpring reeks. Kwaliteit en gebruiksgemak zijn de kernwoorden bij HotSpring en dat merkt u doorheen het hele gamma.

Voor de modellen uit de Highlife reeks, kiest HotSpring voor een volledige isolatie met meerlagig polyurethaanschuim van een hoge dichtheid. Als u weet dat ditzelfde materiaal gebruikt wordt bij de constructie van commerciële vriezers, snapt u dat HotSpring de isolatie van zijn jacuzzi’s als prioriteit beschouwt. Spa’s uit de Limelight reeks zijn geïsoleerd met het vooruitstrevende FiberCor. De omkasting van uw spa wordt gevuld tot een dichtheid die tot 4 keer groter is dan bij de meeste andere jacuzzi’s.

Als u wilt weten hoeveel uw HotSpring spa aan stroom zal verbruiken, kan u de energiefiches raadplegen.

De gewenste temperatuur

Het zal niet verbazen dat de gewenste temperatuur een grote impact heeft op uw energieverbruik. Hoe hoger de ingestelde temperatuur, hoe meer energie uw spa of jacuzzi zal verbruiken. Daarom is het belangrijk om – indien u de spa niet gebruikt – de temperatuurschommelingen tot een minimum te beperken.

Hoe vaak u de jacuzzi gebruikt

Enkel wanneer u een jacuzzi van HotSpring voor langere tijd niet gebruikt, is het aangeraden om de temperatuur van het water te verlagen en zo uw verbruik te beperken. Toch is er nog een duidelijk verschil tussen de verschillende collecties. Voor de filtering bv werkt een spa uit de Hotspot reeks met een pomp die enkele keren per dag opspringt. Spa’s uit de Limelight en Highlife reeks daarentegen zijn uitgerust met een circulatiepompje van nog geen 40W. Hoewel de jacuzzi’s uit de Limelight en Highlife reeks een grotere initiële investering vereisen, zullen ze minder energie verbruiken. Informeer u wanneer u beslist om een jacuzzi of bubbelbad te kopen. De goedkoopste spa is niet altijd de meest energiezuinige jacuzzi.

De gemiddelde omgevingstemperatuur

Het is vanzelfsprekend dat de omgevingstemperatuur een rol speelt bij het energieverbruik van uw HotSpring spa. Omdat het water in koudere omgevingen meer opgewarmd zal moeten worden, zal uw bubbelbad meer energie verbruiken. Toch hoeft een koud klimaat niet meteen een probleem te zijn. Wanneer u kiest voor een goed geïsoleerde jacuzzi uit de HotSpring collectie, zal het verbruik nog steeds meevallen ten opzicht van de goedkopere modellen.

Het regionale energietarief

Het lokale energietarief en de regio waarin u woont spelen natuurlijk ook een rol in de jaarlijkse kost van uw HotSpring spa.

HotSpring Spa – de meest energiezuinige jacuzzi

Isolerende cover

Alle HotSpring spa jacuzzi’s zijn uitgerust met een luxueuze, speciaal ontworpen cover met een hoge R-waarde en dichte schuimkern. De cover sluit uw jacuzzi volledig af en helpt zo om de warmte in uw spa te houden.

SilentFlo 5000 circulatiepomp

De spa’s uit de Limelight en Highlife reeks maken gebruik van de SilentFlo 5000 circulatiepomp om het water te filteren. Deze revolutionaire circulatiepomp is super energiezuinig. Ze verbruikt minder dan een lamp van 40W.

Efficiënte verwarming

De constructie van een HotSpring spa zorgt voor een optimale warmte overdracht tussen de verwarming en het water.

Wavemaster Jetpompen

HotSpring Spa jacuzzi’s zijn voorzien van de innovatieve Wavemaster pompen voor het aansturen van de jets. De pompen worden enkel geactiveerd wanneer u ze effectief nodig heeft.

SmartJet systeem

Het SmartJet systeem is een andere innovatie van HotSpring. Het laat u toe enkel de gewenste jets aan te zetten waardoor uw spa minder energie verbruikt.

LED verlichting met dimmer

Alle HotSpring spa’s zijn uitgerust met een energiezuinige LED verlichting met dimmer.

ALTIJD WELKOM

bezoek onze toonzaal

Bekijk al onze wellness projecten in onze toonzaal. We geven je met plezier professioneel advies op maat en denken graag mee met uw wellness totaalproject.

U bent bij ons aan het juiste adres wanneer u op zoek bent naar een kwalitatieve sauna of jacuzzi. Wilt u uw Wellness omgeving uitbreiden? Bekijk dan ons aanbod Outdoor Living accessoires.

9de Liniestraat 18 te 3200 Aarschot *
+32 (0)16/41 42 66
info@lair-et-leau.be
ma, di, woe van 12.30u tot 17.00u
vr en za van 11.00u tot 16.00u

*Omdat ons adres in een nieuwe straat is, is deze op sommige GPS’en nog niet gekend.

Routebeschrijving: Tegenover de Albert Heijn (Herseltsesteenweg 152 Aarschot) de straat in rijden en helemaal tot aan het rondpunt rijden. Op de linkerkant ziet u onze winkel L’air et L’eau en onze atelier van Inox Zwembaden B.art

L’air et L’eau op Social Media

L’air et L’eau in uw regio.

Onze toonzaal in Aarschot is vlot bereikbaar vanuit de regio’s: Bekkevoort, Berlaar, Boortmeerbeek, Diest, Duffel, Haacht, Heist-op-den-Berg, Herent, Herentals, Herenthout, Herselt, Holsbeek, Hulshout, Keerbergen, Laakdal, Leuven, Lier, Mechelen, Nijlen, Olen, Putte, Rotselaar, Scherpenheuvel, Sint-Katelijne-Waver, Tessenderlo, Tielt-Winge, Westerlo en Zichem.